Notka
Nowe, poprawione wydanie książki znanej pod tytułem Klasztorna spiżarnia zdrowia.
Wspaniałe przepisy na smaczne i zdrowe przetwory w domowej spiżarni!
W książce znajdziemy receptury na wspaniałe soki, syropy, konfitury, powidła, dżemy, galaretki, wino, nalewki, ocet, sałatki, przeciery, sosy i inne przetwory z najlepszych darów natury: kwiatów fiołka, z truskawek, porzeczek, jagód, poziomek, czereśni, wiśni, płatków i owoców róż, malin, ogórków, pomidorów, papryki, moreli, brzoskwini, jabłek, śliwek, aronii, winogron, kapusty, żurawiny, czosnku i chrzanu.
Przetwory przygotowane według przepisów zawartych w tej książce to lecznicze i profilaktyczne specyfiki, pomagające radzić sobie z rozmaitymi chorobami: infekcjami dróg oddechowych, grypą, bezsennością, nerwicą, nadciśnieniem, chorobami skórnymi, zatruciami pokarmowymi.
Wspomagają trawienie, pracę wątroby i przemianę materii, oczyszczają organizm z toksyn, zapobiegają procesom starzenia się organizmu, ochraniają przed nowotworami, regenerują i wzmacniają organizm, wspomagają układ krążenia, poprawiają wzrok, obniżają poziom złego cholesterolu, wzbogacają organizm w sole mineralne i witaminy.
(Rh)