Chleba naszego powszedniego...Receptury klasztorów i opactw

Kategoria  kuchnia, zdrowie

Dom Wydawniczy Rafael
Cena 59.90 zł
ISBN 978-83-7569-673-8
format 190x300 mm
oprawa twarda
Kraków 2011
waga 1.198 kg
nr kat. Rhema 48815
                                   



Towar lub tytuł już niedostępny


Notka

Wyjątkowa księga odkrywająca tajemnice klasztornych receptur!

Książka kucharska, poradnik zdrowia i ogród ziół w jednym!

Dzieło oparte na wielowiekowym doświadczeniu klasztornym!

Czytelnik znajdzie tu setki oryginalnych przepisów prosto z klasztornej kuchni (zupy, makarony, dana mączne, mięsne i rybne, przepisy z darów ziemi; ziół, owoców, warzyw, wreszcie eceptury na nalewki i likiery), opis najpopularniejszych roślin leczniczych i ziołowe receptury na dziesiątki chorób, dania dla osób z wrażliwym żołądkiem, potrawy na cześć świętych i propozycje dań na uroczystości religijne. Zawiera również cenne informacje na temat zdrowotnych właściwości piwa, wina, oliwy, migdałowców, przypraw i ziołowych herbat.

Dzieło, które polecamy, to fascynująca podróż po krainie aromatów, receptur i smaków, obszerny leksykon zdrowia (zarówno fizycznego, jak i duchowego) oraz przewodnik po historii naszej europejskiej duchowości, wiary i tradycji, bez których nie byłoby również... europejskiej kuchni.
(Rh)









Powrót  •  Nasza oferta  •   Nowości  •   Najpopularniejsze  •   Szukaj

O nas   •   Kontakt   •   Regulamin zakupów   •   Karta stałego Klienta   •   Do pobrania