Anastasia Zanocelli

Terapia miodem... oraz mleczkiem pszczelim, pyłkiem i jadem

Kategoria  kuchnia, zdrowie

Dom Wydawniczy Rafael
Cena 29.90 zł
ISBN 978-83-7569-480-2
31 stron
format 23x16,5x0,4 cm
oprawa miękka
Kraków 2014
waga 0.100 kg
nr kat. Rhema 42999
                                   



Towar lub tytuł już niedostępny


Notka

Miód akacjowy, kasztanowy, głogowy, mniszkowy...

Jaki miód wybrać?
Płynny czy skrystalizowany?
W jaki sposób najlepiej go przechowywać?
Który jest najlepszy?
Jakie ma zastosowanie?

Są to najczęstsze pytania, jakie zadajemy sobie, stając przed wyborem miodu, "płynnego złota", które znany był już ludom starożytnym.

Ze względu na swoje całkowicie naturalne pochodzenie stanowi zdrowe pożywienie dla organizmu, któremu dostarcza szybkiego źródła energii. Miód zawiera także witaminy z grupy B i witaminę C, składniki mineralne (żelazo, wapń, potas). Oprócz tego występują w nim wolne aminokwasy i enzymy, które ułatwiają trawienie. Wspomaga leczenie zapalenia pęcherza, przeziębienia, walkę z niedoskonałościami, wykazuje również działanie odmładzające i wygładzające skórę.
(Rh)









Powrót  •  Nasza oferta  •   Nowości  •   Najpopularniejsze  •   Szukaj

O nas   •   Kontakt   •   Regulamin zakupów   •   Karta stałego Klienta   •   Do pobrania