Notka
Z największą przyjemnością prezentujemy tę niepowtarzalną książkę kucharską, która wprowadzi Państwa w świat mącznych specjałów. W publikacji zamieściliśmy 93 przepisy na wyśmienite strudle, knedle i naleśniki oraz ponad 180 kolorowych zdjęć (prezentujących fazy wykonania potrawy oraz gotowe danie).
Znajdziecie tu Państwo doskonałe przepisy m.in. na: strudel ze śliwkami i orzechami włoskimi, z szynką lub ze szparagami; knedle jabłkowo-orzechowe z szampańską pianką, berlinki lub zapiekane knedle ze skwarkami; naleśniki z karmelem, ze szpinakiem czy krokiety z serem.
Strudle prezentujemy w niezliczonej ilości kombinacji - z ciasta drożdżowego, kruchego, ziemniaczanego, nadziewane warzywami lub pikantnymi farszami mięsnymi i podawane z pysznymi sosami.
Różnorodność rodzajów knedli jest trudna do policzenia: możemy je gotować, dusić, piec lub zapiekać w polewie.
Z pomocą tej książki przygotujemy też naleśniki w wielu wariantach: nadziewane marmoladą, owocami, warzywami, mięsem lub serem - niech nic nie ogranicza naszej fantazji!