Barbara Szczepanowicz

Kuchnia biblijna, czyli co, jak i kiedy spożywano w czasach biblijnych

Kategoria  kuchnia, zdrowie

Wydawnictwo OO. Benedyktynów TYNIEC
Cena 41.00 zł
ISBN 978-83-7354-218-1
(gabaryt L - 2XL)
waga 0.800 kg
nr kat. Rhema 24006
                                   



Towar lub tytuł już niedostępny


Notka

Kuchnia biblijna to nie tylko jedzenie - to mapa przeszłości, opowieść o religii, historii, kulturze i życiu rodzinnym, niezapomniana podróż także duchowa jak i kulinarna, po kartach Starego i Nowego Testamentu. Biblia to nie książka kucharska z przepisami, lecz skarbnica wiedzy o tym, co jedli i pili ludzie różnych stanów w czasach biblijnych, jak przyrządzali pożywienie, jak świętowali, ucztowali i przyjmowali gości, co jedli ludzie prości, co znajdowało się na królewskich stołach i wiele ciekawych rzeczy związanych z biblijną i żydowską tradycją. Książka wzbogacona pięknymi ilustracjami.







Inne książki tego autora





Święte drzewa w Biblii, kulturze, legendzie i sztuce (książka)
Barbara Szczepanowicz
Wydawnictwo Księży Sercanów DEHON
25.00 zł

Barwy jesieni, czyli życie po sześćdziesiątce (książka)
Barbara Szczepanowicz
Wydawnictwo Księży Sercanów DEHON
26.00 zł

Zdrowie i choroba w świecie Biblii (książka)
Barbara Szczepanowicz
Wydawnictwo Księży Sercanów DEHON
26.00 zł










Powrót  •  Nasza oferta  •   Nowości  •   Najpopularniejsze  •   Szukaj

O nas   •   Kontakt   •   Regulamin zakupów   •   Karta stałego Klienta   •   Do pobrania