Petra Hirscher

Leczymy się i gotujemy ze św. Hildegardą

Kategoria  kuchnia, zdrowie

Instytut Wydawniczy PAX
Cena 33.60 zł
ISBN 978-83-211-1775-1
140 stron
format 22,5x17x1,6 cm
oprawa Twarda
Warszawa 2006
waga 0.378 kg
nr kat. Rhema 19368
                                   



Towar lub tytuł już niedostępny


Notka

Hildegarda z Bingen (1098-1179) należy do najwybitniejszych kobiet europejskiego średniowiecza. Benedyktynka niemiecka, wizjonerka i mistyczka, wywierała ogromny wpływ na hierarchów kościelnych i władców świeckich. Była autorką dzieł poetyckich i muzycznych, a także pism, w których zebrała całą ówczesną wiedzę na temat medycyny.

W swych poradach zdrowotnych (które nie mogą jednak zastąpić współczesnej terapii medycznej, a jedynie ją uzupełniają) podkreśla szczególny związek między duszą i ciałem, opierając się przede wszystkim na leczniczym działaniu przyrody - roślin, kamieni szlachetnych i metali.

Książka zawiera także przepisy kulinarne św. Hildegardy oraz plan pożytecznego dla zdrowia postu.

Pochodząca sprzed ośmiuset lat propozycja sposobu życia w zgodzie z naturą zaskakuje dziś swoją aktualnością.
(Rh)









Powrót  •  Nasza oferta  •   Nowości  •   Najpopularniejsze  •   Szukaj

O nas   •   Kontakt   •   Regulamin zakupów   •   Karta stałego Klienta   •   Do pobrania