Andrzej Kozioł
Mięsiwo. Krótka Historia mięsożerstwa
Kategoria kuchnia, zdrowiePETRUS WYDAWNICTWO-
Cena promocyjna
36.60 zł 49.00 zł
oszczędzasz 12.40 złNajniższa cena z 30 dni przed promocją 36.60 zł
ISBN 978-83-7720-764-2
246 stron
format 130x190x19 mm
oprawa miękka
wydane Kraków 2024
w sprzedaży od 05.09.2024
waga 0.236 kg
nr kat. Rhema 67382
Do każdej przesyłki
dołączamy prezent!
Dodaj do koszykaPokaż koszyk
Notka
Andrzej Kozioł, krakowski pisarz i dziennikarz, od lat konsekwentnie oprowadza swoich czytelników po kuchniach i restauracjach, po historii widzianej poprzez kulinaria. Tym razem - po książkach o ziemniakach, chlebie oraz rybach - zaprasza na prawdziwą mięsną ucztę. Na przechadzkę po związanych z mięsem obyczajach, nakazach, zakazach i przesądach. Jak zawsze - mnóstwo anegdot, niezwykłych opowieści oraz niezwykłych przepisów, starych, ale ciągle do wykorzystania w kuchni.
(Rh)