Alfreda Walkowska
Rok ze św. Hildegardą. Porady kulinarne
Kategoria kuchnia, zdrowieFundacja Nasza Przyszłość
ISBN 978-83-64668-46-3
192 strony
format 148x208x12 mm
oprawa miękka
wydane Szczecinek 2019
waga 0.242 kg
nr kat. Rhema 61791
Do każdej przesyłki
dołączamy prezent!
Pozycja archiwalna.
Zadzwoń i zamówZamów przez e-mail
Nie gwarantujemy, że zamówienie będzie mogło być zrealizowane.
Pokaż koszyk
Notka
Rok ze świętą Hildegardą - Porady kulinarne - Alfreda Walkowska
Alfreda Walkowska - doktor nauk teologicznych, znawczyni dzieł św. Hildegardy z Bingen; założycielka Polskiego Centrum św. Hildegardy z siedzibą w Legnicy; inicjatorka i prezes pierwszego polskiego Stowarzyszenia "Centrum św. Hildegardy w Polsce"; autorka, tłumaczka oraz konsultantka publikacji książkowych i prasowych związanych z Hildegardową nauką.
Pełna przepisów i wskazówek kulinarnych publikacja, która powstała na podstawie cyklicznych audycji Porady kulinarne na antenie Radia Maryja, z udziałem dr Alfredy Walkowskiej. Treści zamieszczone w niniejszej książce w całości zgodne są z medycyną św. Hildegardy oraz programem zdrowia opracowanym w oparciu o dzieła Świętej.
Czym obdarowuje nas natura w poszczególnych porach roku?
Które składniki powinny stanowić podstawę codziennej diety osób zdrowych i chorych?
Po jakie receptury, zioła i przyprawy sięgnąć, aby gotować smacznie, a jednocześnie wspomagać pracę organizmu?
Dzięki wiedzy, doświadczeniu i wyjątkowej działalności Autorki, my - jako odbiorcy i czytelnicy - możemy dziś w pełni zrozumieć ponadczasowy przekaz, jaki kieruje do nas św. Hildegarda. Dr Walkowska podkreśla, że książka nie zawiera kolejnej diety cud i receptury na to, jak odzyskać szczupłą sylwetkę. Jest to zbiór wiedzy zostawiony przez średniowieczną mniszkę benedyktyńską, która wskazuje co i jak jeść, by być zdrowym, przy zachowaniu indywidualnych potrzeb każdego człowieka.
(Rh)