Zbigniew Nowak, Grzegorz Sroka
Przetwory, które leczą
Kategoria kuchnia, zdrowieWydawnictwo AA - Kraków
Cena 10.00 zł
ISBN 978-83-7864-813-0
128 stron
format 140x200x8 mm
oprawa miękka
wydane Kraków 2018
waga 0.146 kg
nr kat. Rhema 58776
Do każdej przesyłki
dołączamy prezent!
Pozycja archiwalna.
Zadzwoń i zamówZamów przez e-mail
Nie gwarantujemy, że zamówienie będzie mogło być zrealizowane.
Pokaż koszyk
Notka
Znany i ceniony autor Zbigniew T. Nowak przedstawia proste i sprawdzone przepisy na wyśmienite galaretki, soki, sosy, syropy, dżemy, powidła, konfitury, nalewki, przeciery i inne specjały ze zdrowych, popularnych i łatwo dostępnych darów natury: truskawek, poziomek, malin, jagód, porzeczek, owoców i płatków dzikiej róży, czereśni, wiśni, moreli, brzoskwini, ogórków, pomidorów i papryki. Autor sięgnął m.in. do znakomitych receptur kuchni klasztornej. Każdy przepis został omówiony według prostego i przejrzystego schematu: składniki, przygotowanie, korzyści w kuchni, pożytek dla zdrowia.
(Rh)