dr Wighard Strehlow
Rak i osłabienie układu odpornościowego
Kategoria kuchnia, zdrowieISBN 978-83-65847-28-7
255 stron
format 145x200x20 mm
oprawa miękka
wydane Kraków 2017
waga 0.270 kg
nr kat. Rhema 57139
Do każdej przesyłki
dołączamy prezent!
Pozycja archiwalna.
Zadzwoń i zamówZamów przez e-mail
Nie gwarantujemy, że zamówienie będzie mogło być zrealizowane.
Pokaż koszyk
Notka
Czy można wspomóc środki medycyny konwencjonalnej w walce z chorobą nowotworową?
Czy istnieją naturalne sposoby zapobiegania nowotworom?
Jak uczynić terapię bardziej skuteczną?
Średniowieczna mniszka, św. Hildegarda z Bingen, której zalecenia zachwycają współczesnych dietetyków, w niezwykły sposób rozpoznawała przyczyny choroby nowotworowej, podczas gdy współcześni jej lekarze nie mieli o niej pojęcia. Potrafiła nazwać komórki odpowiedzialne za jej rozwój i bardzo szybko zdała sobie sprawę z tego, że główną przyczyną ich powstawania jest nie środowisko zewnętrzne człowieka, lecz nadmierny stres lub niewłaściwa dieta.
Ta książka to źródło bezcennej wiedzy o tym, w jaki sposób się odżywiać i jaki tryb życia prowadzić, by cieszyć się trwałym zdrowiem, wzmocnić odporność i wygrać walkę z nowotworem! Dzięki niej dowiesz się, jak odpowiednio wcześnie zdiagnozować stan zagrożenia nowotworem, tzw. "stan przednowotworowy" i jak mu przeciwdziałać poprzez terapię i zmianę nawyków.
Prekursorskie zalecenia św. Hildegardy zaadaptował znakomity znawca medycyny hildegardowej, dr Wighard Strehlow.
(Rh)