Pasquale Piccinno

Uzdrawiająca kuchnia śródziemnomorska św.Hildegardy

Kategoria  kuchnia, zdrowie

Cena 29.90 zł

ISBN 978-83-65706-94-2
176 stron
format 145x205x17 mm
oprawa Twarda
wydane Kraków 2017r.
waga 0.368 kg
nr kat. Rhema 56588

Do każdej przesyłki
dołączamy prezent!

Pozycja archiwalna.

Zadzwoń i zamów

Zamów przez e-mail

Nie gwarantujemy, że zamówienie będzie mogło być zrealizowane.


Pokaż koszyk

Notka

Święta Hildegarda we włoskiej kuchni!

Czy porady średniowiecznej mniszki, która nie mogła znać współczesnych składników i przypraw, mogą czegoś nauczyć smakoszy kuchni śródziemnomorskiej?

Znakomity włoski kucharz klasztorny Pasquale Piccinno przez osiem lat zgłębiał sekrety porad kulinarnych i zdrowotnych św. Hildegardy z Bingen. Odkrył, że słynna mniszka opisała wiele poznanych w późniejszych latach przypraw oraz wskazała dania, które zyskują dzięki wykorzystaniu tych dodatków. W ten sposób powstała książka kucharska zawierająca unikalne przepisy łączące najsmaczniejsze pomysły kuchni śródziemnomorskiej z najlepszymi zaleceniami św. Hildegardy z Bingen. Książka zawiera proste porady dotyczące przygotowania potraw, które zachwycą każdego, a także przyczynią się do zachowania dobrej kondycji fizycznej i duchowej.
Dzięki tej książce poznasz przepisy na takie dania jak zupa pomidorowa z orkiszowymi kluseczkami i tofu, kotlet drobiowy w sosie waniliowym na kluseczkach szpinakowo-orkiszowych i takie słodkie przekąski jak tort czekoladowy z wiśniami Torta di amarene al cioccolato.

ISBN: 978-83-65706-94-2
Format 145x205 mm
Stron 176
Data wydania 2017-09-19
Oprawa twarda
(Rh)

 

Powrót