s. Salomea Łowicka
Makarony siostry Salomei
Kategoria kuchnia, zdrowieWydawnictwo WAM
ISBN 978-83-277-1363-6
232 strony
format 140x200 mm
oprawa Miękka
wydane Kraków 2017r.
waga 0.254 kg
nr kat. Rhema 55306
Do każdej przesyłki
dołączamy prezent!
Pozycja archiwalna.
Zadzwoń i zamówZamów przez e-mail
Nie gwarantujemy, że zamówienie będzie mogło być zrealizowane.
Pokaż koszyk
Notka
O makaronach wiemy prawie wszystko. Każdy przecież od czasu do czasu gotuje spaghetti, penne, świderki czy łazanki. Ale czy rzeczywiście jesteśmy takimi specjalistami? Nikt nie wie o makaronach tyle co Włosi. I to właśnie w słonecznej Italii, w przepięknym miasteczku Grottaferrata, położonym niedaleko Rzymu, Siostra Salomea przez wiele lat zgłębiała tajniki odpowiedniego przygotowywania makaronów.
Dania z makaronem są proste w wykonaniu, pożywne i sycące, ale żeby z nich wydobyć odpowiedni smak i to, co najcenniejsze, trzeba przestrzegać pewnych podstawowych zasad.
Dziś Siostra Salomea przekazuje je Państwu. Podpowiada, jaki makaron wybrać, jak go prawidłowo ugotować, jaki sos do niego przyrządzić. Mięsny, rybny, warzywny? Pikantny a może na słodko z truskawkami, suszonymi śliwkami, bakaliami, makiem czy jabłkami? Możliwości jest wiele
Makaron wcale nie musi być nudny. Dajmy się zaskoczyć bogactwem jego smaków.
(rh)