Yvette Salomon

Domowa kuchnia św. Hildegardy

Kategoria  Hildegarda

Wydawnictwo AA - Kraków
Cena 39.90 zł

ISBN 978-83-7864-237-4
384 strony
format 140x200x34 mm
oprawa twarda
wydane 2015
waga 0.624 kg
nr kat. Rhema 51217

Do każdej przesyłki
dołączamy prezent!

Nakład wyczerpany!



Pokaż koszyk

Notka

Święta Hildegarda z Bingen, doktor Kościoła, to nie tylko mistrzyni życia duchowego, ale wspaniała znawczyni roślin, warzyw, owoców i innych pokarmów oraz ich wpływu na organizm człowieka. Współczesna medycyna, badając pisma św. Hildegardy i stosując nowoczesne metody badawcze potwierdziła dobroczynny wpływ proponowanej przez nią diety na życie i zdrowie człowieka.

Książka ta jest unikalnym zbiorem przepisów na doskonałe, smaczne i zdrowe dania domowej kuchni stworzone w oparciu o zalecenia dietetyczne św. Hildegardy i współczesnych lekarzy zainspirowanych jej wskazówkami.

Obszernie wyjaśniono tu również zasady dietetyczne św. Hildegardy, zestawiono pokarmy i produkty zalecane, dopuszczalne, a także niewskazane czy wręcz zabronione ze względu na ich negatywny wpływ na zdrowie. Osobną część poświęcono orkiszowi, jako podstawowemu składnikowi diety i kuchni św. Hildegardy. Wyjaśniono na czym polega i skąd wypływa jego dobroczynne działanie na organizm człowieka. Przedstawiono również najważniejsze zasady diety orkiszowej.
(Rh)

 

Powrót