Hildegarda z Bingen
Ryby i dania postne. Klasztorna kuchnia św. Hildegardy
Kategoria kuchnia, zdrowieWydawnictwo AA - Kraków
ISBN 978-83-62927-95-1
waga 0.515 kg
nr kat. Rhema 38157
Do każdej przesyłki
dołączamy prezent!
Pozycja archiwalna.
Zadzwoń i zamówZamów przez e-mail
Nie gwarantujemy, że zamówienie będzie mogło być zrealizowane.
Pokaż koszyk
Notka
Zbiór przepisów i porad kulinarno-dietetycznych opartych na programie zdrowotnym św. Hildegardy!
De piscibus nil nisi bene! - O rybach wyrażaj się wyłącznie pozytywnie! - twierdził już w czasach starożytnych Chylon ze Sparty. Św. Hildegarda z Bingen potwierdza te słowa. Dlatego w nowoczesnej kuchni opartej o zasady zdrowego żywienia św. Hildegardy nie może zabraknąć ryb! Do receptur na smaczne potrawy z ryb dołączono przepisy na dania bezmięsne, które można polecić jako menu na dni postne lub jako propozycje dla osób stosujących niektóre rodzaje diet.
Mądrość św. Hildegardy potwierdziła współczesna medycyna, przede wszystkim badania dr. Gottfrieda Hertzki i jego uczniów. Tak więc zbiór przepisów na ryby i potrawy bezmięsne, zgodnych z zaleceniami św. Hildegardy, to doskonały sposób na wprowadzenie do naszej diety prostych, smacznych i zdrowych dań dla całej rodziny. (Rh)