dr Wighard Strehlow
Żywność, która leczy. Terapia żywieniowa św. Hildegardy z Bingen
Kategoria kuchnia, zdrowieISBN 978-83-67530-93-4
621 stron
format 150x210x48 mm
oprawa miękka
wydane Kraków 2023
waga 0.674 kg
nr kat. Rhema 32486
Do każdej przesyłki
dołączamy prezent!
Pozycja archiwalna.
Zadzwoń i zamówZamów przez e-mail
Nie gwarantujemy, że zamówienie będzie mogło być zrealizowane.
Pokaż koszyk
Notka
Terapia żywieniowa św. Hildegardy to całościowy program, kierowany do pacjentów cierpiących na najbardziej zróżnicowane dolegliwości i choroby. Rady świętej uzdrowicielki z Bingen, opracowane współcześnie przez lekarzy różnych specjalności, to alternatywa dla wszystkich tych, którzy chcieliby żyć zdrowo, rezygnując z tabletek przeciwbólowych, antybiotyków i innych środków, które obok działania leczniczego wywierają niszczący wpływ na naturalną równowagę organizmu. Terapia przez odżywianie pozwala zachować dobre zdrowie, wykorzystując substancje lecznicze zawarte w dostępnych na co dzień produktach spożywczych. To łatwa w zastosowaniu, przyjemna, a przede wszystkim skuteczna recepta na zdrowe życie!
W książce znajdziecie:
- opis działania środków leczniczych stosowanych w medycynie Hildegardy
- wskazówki dietetyczne
- przepisy na domowe środki lecznicze
- podstawowe zasady zdrowego życia, które w połączeniu z dietą składają na program zdrowego życia ze św. Hildegardą
Książki niemieckiego specjalisty od medycyny św. Hildegardy, dra Wigharda Strehlowa, to wyjątkowe poradniki wśród wielu publikacji poświęconych medycynie świętej uzdrowicielki. Prace oparte na wieloletnich badaniach i praktyce autora. Tradycyjna medycyna poparta nowoczesnymi studiami.