Jolanta Marszałek, Grażyna Kołek
Z zakonnej kuchni. Przepisy "Niedzieli" na każdy dzień
Kategoria kuchnia, zdrowieWydawnictwo Tygodnika Katolickiego NIEDZIELA
Cena 25.00 zł
ISBN 978-83-60134-58-0
waga 0.250 kg
nr kat. Rhema 25955
Do każdej przesyłki
dołączamy prezent!
Pozycja archiwalna.
Zadzwoń i zamówZamów przez e-mail
Nie gwarantujemy, że zamówienie będzie mogło być zrealizowane.
Pokaż koszyk
Notka
Książka zawiera ponad 100 przepisów kulinarnych, zamieszczanych w ciągu ostatnich dwóch lat w Tygodniku Katolickim "Niedziela" w rubryce "Z zakonnej kuchni". Są to sprawdzone przez pokolenia receptury, pochodzące z wielu zgromadzeń zakonnych z różnych regionów Polski. Znalazły się tu propozycje dań zarówno wykwintnych, jak i szybkich, pomysły na piątkowe obiady oraz różnorodności z jednego garnka. Obok tradycyjnych potraw i przetworów w książce zawarte są również wybrane dania z diety orkiszowej, propagowanej przez p. Alfredę Walkowską.