Josef Imbach

Przysmaki papieży i prałatów

Kategoria  kuchnia, zdrowie

Instytut Wydawniczy PAX
Cena 50.40 zł

ISBN 83-211-1253-6
waga 0.763 kg
nr kat. Rhema 25802

Do każdej przesyłki
dołączamy prezent!

Nakład wyczerpany!



Pokaż koszyk

Notka

Jak biesiadowali królowie i księzniczki, co smakowało zakonnikom i świętym, czym zajadali się artyści, co gotowali sławni kucharze, jak dogodzić podniebieniu gości? Po sukcesie wydawniczym książki Kuchnia, Kościół i rozkosze gotowania (IW Pax 1997) Jozef Imbach (ur. 1945), szwajcarski teolog, wykładowca Uniwersytetu Katolickiego w Lucernie, profesor teologii fundamentalnej na Papieskim Wydziale Teologicznym w Rzymie, autor prac na temat związków literatury i teologii, przedstawia kolejny tytuł - owoc swej drugiej - obok teologii - pasji, pasji kucharzenia. Ale mamy tu nie tylko przepisy. Anegtoty, ciekawostki, wiadomości z historii Kościoła i historii obyczajów - podane lekko i dowcipnie, w niepowtarzalnym stylu autora, czynią tę książkę miłą i pożyteczną lekturą.

 

Powrót