Josef Imbach
Przysmaki papieży i prałatów
Kategoria kuchnia, zdrowieInstytut Wydawniczy PAX
ISBN 83-211-1253-6
waga 0.763 kg
nr kat. Rhema 25802
Do każdej przesyłki
dołączamy prezent!
Nakład wyczerpany!
Pokaż koszyk
Notka
Jak biesiadowali królowie i księzniczki, co smakowało zakonnikom i świętym, czym zajadali się artyści, co gotowali sławni kucharze, jak dogodzić podniebieniu gości? Po sukcesie wydawniczym książki Kuchnia, Kościół i rozkosze gotowania (IW Pax 1997) Jozef Imbach (ur. 1945), szwajcarski teolog, wykładowca Uniwersytetu Katolickiego w Lucernie, profesor teologii fundamentalnej na Papieskim Wydziale Teologicznym w Rzymie, autor prac na temat związków literatury i teologii, przedstawia kolejny tytuł - owoc swej drugiej - obok teologii - pasji, pasji kucharzenia. Ale mamy tu nie tylko przepisy. Anegtoty, ciekawostki, wiadomości z historii Kościoła i historii obyczajów - podane lekko i dowcipnie, w niepowtarzalnym stylu autora, czynią tę książkę miłą i pożyteczną lekturą.