Josef Imbach

O żarłokach wyrafinowanych i pospolitych. Opowieści kuchenno-kościelne

Kategoria  kuchnia, zdrowie

Instytut Wydawniczy PAX
Cena 43.40 zł

ISBN 978-83-211-1843-7
212 stron
format 1600x2200 mm
oprawa twarda
waga 0.454 kg
nr kat. Rhema 25799

Do każdej przesyłki
dołączamy prezent!

Pozycja archiwalna.

Zadzwoń i zamów

Zamów przez e-mail

Nie gwarantujemy, że zamówienie będzie mogło być zrealizowane.


Pokaż koszyk

Notka

Josef Imbach, ur. w 1945 szwajcarski teolog, autor prac naukowych z pogranicza teologii i historii literatury, jest przy tym niezrównanym popularyzatorem wiedzy kulinarnej. Szperając w starych książkach kucharskich, w archiwach klasztorów, odnajduje wiele oryginalnych przepisów, podaje ich współczesne wariacje, dostosowane do naszych warunków i gustów. Wielką erudycję w dziedzinie historii literatury i historii Kościoła łączy z talentem gawędziarskim i autentyczną pasją kucharską.
Kolejna porcja "grzesznie smakowitych przepisów" znanego w Polsce autora to pogodna lektura dla każdego, ale też obowiązkowa pozycja w księgozbiorze smakosza ceniącego dobrą nie tylko śródziemnomorską kuchnię.

 

Powrót