Barbara Szczepanowicz

Kuchnia biblijna, czyli co, jak i kiedy spożywano w czasach biblijnych

Kategoria  kuchnia, zdrowie

Wydawnictwo OO. Benedyktynów TYNIEC
Cena 41.00 zł

ISBN 978-83-7354-218-1
waga 0.800 kg
nr kat. Rhema 24006

Do każdej przesyłki
dołączamy prezent!

Pozycja archiwalna.

Zadzwoń i zamów

Zamów przez e-mail

Nie gwarantujemy, że zamówienie będzie mogło być zrealizowane.


Pokaż koszyk

Notka

Kuchnia biblijna to nie tylko jedzenie - to mapa przeszłości, opowieść o religii, historii, kulturze i życiu rodzinnym, niezapomniana podróż także duchowa jak i kulinarna, po kartach Starego i Nowego Testamentu. Biblia to nie książka kucharska z przepisami, lecz skarbnica wiedzy o tym, co jedli i pili ludzie różnych stanów w czasach biblijnych, jak przyrządzali pożywienie, jak świętowali, ucztowali i przyjmowali gości, co jedli ludzie prości, co znajdowało się na królewskich stołach i wiele ciekawych rzeczy związanych z biblijną i żydowską tradycją. Książka wzbogacona pięknymi ilustracjami.

 

Powrót