Carl Vorderman, Anita Bean
Odtruwanie organizmu
Kategoria kuchnia, zdrowieWydawnictwo M
ISBN 83-7221-763-7
waga 0.408 kg
nr kat. Rhema 18998
Do każdej przesyłki
dołączamy prezent!
Nakład wyczerpany!
Pokaż koszyk
Notka
Czy wiesz, że w ciągu roku przyjmujesz wraz z pożywieniem około 2 kilogramów chemikaliów?! Jak ustrzec się przed zatruciem najbardziej toksycznymi substancjami? Czy istnieją środki uszlachetniające żywność niewpływające destrukcyjnie na organizm człowieka? Wielu z nas w zasadzie nie zastanawia się nad tym, co, gdzie i jak je, a to jeden z najgorszych błędów, jakie można popełnić. Żyjemy niestety w erze syntetycznych trucizn, które w niezauważalny sposób, powoli niszczą nasze zdrowie! Trzeba z tym walczyć. Jedynie pełna świadomość szkodliwości wielu substancji może pomóc nam zachować dobrą formę i niezłe samopoczucie do późnej starości. Dzięki tej niewielkiej książce Karen Vago poznasz najczęściej dodawane do żywności konserwanty i barwniki, dowiesz się, dlaczego pestycydy czy azotany powinno się wyeliminować z upraw rolniczych, nauczysz się, jak "usunąć" z organizmu metale ciężkie itd. Odtruwanie organizmu. Jak zapobiegać zatruciu toksynami to nie podręcznik akademicki, ale żywo, przystępnie napisany przewodnik po świecie trucizn, niezbędny wręcz pod ręką każdej matki troszczącej się o zdrowie rodziny, w biblioteczkach wszystkich, którzy pragną świadomie, zdrowo żywić i siebie, i swoich bliskich!