Patrycja Rozumowicz, Bolesław Pilarek

Miód na stole. 360 przepisów kulinarnych

Kategoria  kuchnia, zdrowie

Wydawnictwo Duszpasterstwa Rolników
Cena 22.30 zł

ISBN 83-7401-066-5
waga 0.542 kg
nr kat. Rhema 17731

Do każdej przesyłki
dołączamy prezent!

Pozycja archiwalna.

Zadzwoń i zamów

Zamów przez e-mail

Nie gwarantujemy, że zamówienie będzie mogło być zrealizowane.


Pokaż koszyk

Notka

Lecznicze i odżywcze właściwości miodu są znane od najdawniejszych czasów. Jest on jednym z najczęściej wykorzystywanych przez człowieka naturalnych produktów węglowodanowych, dodatkowo łatwo przyswajalnym przez człowieka. Miód jest wykorzystywany w procesach leczenia różnych chorób: chorób płuc, wątroby, nerek, niedokrwistości, wyczerpania. Dodatkowo spożywanie miodu zmniejsza działanie toksyczne wielu używek, takich jak kawa, tytoń i alkohol. Miodem można wzbogacić wartości odżywcze i smakowe wielu potraw, mięs, sosów, ciast i napojów. Dodatek miodu świetnie poprawia i harmonizuje smak potrawy. Autorzy książki "Miód na stole" proponują aż 360 przepisów na najróżniejsze potrawy, w których jako jeden ze składników lub ważnych dodatków występuje miód. Warto spróbować, bo miód nadaje potrawom oryginalne odcienie smakowe.

 

Powrót