św. Hildegarda z Bingen

Potrawy z orkiszu. Ponad 200 wypróbowanych przepisów

Kategoria  kuchnia, zdrowie

Wydawnictwo AA - Kraków
Cena 49.90 zł

ISBN 978-83-7864-399-9
224 strony
format 170x245x22 mm
oprawa twarda
wydane Kraków 2021
waga 0.700 kg
nr kat. Rhema 09604

Do każdej przesyłki
dołączamy prezent!

Pozycja archiwalna.

Zadzwoń i zamów

Zamów przez e-mail

Nie gwarantujemy, że zamówienie będzie mogło być zrealizowane.


Pokaż koszyk

Notka

Św. Hildegarda - benedyktynka, kompozytorka, reformatorka, genialna znawczyni ziół - z przekonaniem pisała o orkiszu, że "jest najlepszym ze wszystkich zbóż. Ogrzewa, odżywia, wzmacnia i jest łagodniejszy od innych ziaren. Daje człowiekowi mocne mięśnie i zdrową krew, szczęśliwy umysł i pogodną duszę". Czegóż chcieć więcej?
W niniejszej książce znalazły się sprawdzone przepisy różnorodnych dań, których składnikiem jest orkisz. To propozycje przekąsek, przystawek, dań obiadowych i deserów. Każdy wielbiciel dobrej kuchni z pewnością znajdzie tu coś dla siebie. Czasem są to propozycje nieoczywiste i zaskakujące. Warto zdać się i w tym względzie na podpowiedzi Mistrzyni z Bingen.
(Rh)

 

Powrót