Łukasz Konik

Kuchnia regionów

Kategoria  kuchnia, zdrowie

Wydawnictwo Duszpasterstwa Rolników
Cena 44.90 zł

ISBN 978-83-7401-741-1
290 stron
format 195x255x26 mm
oprawa twarda
wydane Włocławek 2020
waga 1.046 kg
nr kat. Rhema 06755

Do każdej przesyłki
dołączamy prezent!

Pozycja archiwalna.

Zadzwoń i zamów

Zamów przez e-mail

Nie gwarantujemy, że zamówienie będzie mogło być zrealizowane.


Pokaż koszyk

Notka

Jedna z ciekawszych postaci polskiej branży kulinarnej. Eksperymentator zafascynowany kuchnią polską. Z zaangażowaniem propaguje w Polsce i za granicą tradycje kulinarne wszystkich regionów naszego kraju.

Dzięki tej fascynacji powstał zbiór 160 przepisów inspirowanych tradycjami kulinarnymi regionów Polski.

Oto książka, której autor zabiera nas w niezwykłą kulinarną podróż. Od morza po góry; od Gorzowa Wielkopolskiego, gdzie rozpoczęła się jego przygoda z kuchnią, poprzez niezwykle ciekawe kulinarnie województwo łódzkie czy intrygujące i różnorodne potrawy województwa kujawsko-pomorskiego. Zupy, pierogi, kotlety, gołąbki, desery i mnóstwo innych potraw, których nazwy przywodzą na myśl nie tylko wyjątkowy smak, ale także specyfikę miejsc, z których pochodzą. Różnorodne, tak jak różnorodna jest kuchnia polska. Przede wszystkim smaczne, bardzo smaczne...

(Rh)

 

Powrót