s. Aniela Garecka SDS
Klasztorna kuchnia siostry Anieli
Kategoria kuchnia, zdrowieWydawnictwo Salwator
ISBN 978-83-7580-338-9
133 strony
format 150x190x12 mm
oprawa miękka
wydane Kraków 2013
waga 0.168 kg
nr kat. Rhema 02626
Do każdej przesyłki
dołączamy prezent!
Pozycja archiwalna.
Zadzwoń i zamówZamów przez e-mail
Nie gwarantujemy, że zamówienie będzie mogło być zrealizowane.
Pokaż koszyk
Notka
Niecodzienna książka kucharska. Ponad 100 przepisów na różne okazje: Wielki Post, Wielkanoc, Boże Narodzenie, imieniny czy urodziny.
Doskonałe przepisy dla każdego. Są tu przepisy na potrawy proste i szybkie, a także wykwintne i oryginalne.
S. Aniela od lat gotuje w kuchni seminaryjnej salwatorianów. Jej słynna kuchnia jest znana wśród księży, zakonników i czytelników magazynu katolickiego SALWATOR.
Książka może być doskonałym prezentem pod choinkę i na urodziny. Ucieszy się z niej każdy, kto lubi smaczne jedzenie.
Fragment tekstu
(...)
Kurczak kolorowy
Sposób przygotowania
Mięso umyć, odsączyć, zrumienić z obu stron na mocno rozgrzanym oleju i przełożyć na talerz. Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć na jasnozłoty kolor. Dodać natkę pietruszki, wymieszać, włożyć podsmażone mięso i wlać szklankę wody. Doprawić solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem około 40 minut, dolewając wody, gdy wyparuje. Owoce pokroić w kostkę (banan w plastry). Dołożyć je do mięsa i dusić około 10 minut, aż zmiękną, lecz pozostaną jędrne. Podawać na gorąco z ryżem lub makaronem.
PRODUKTY:
pierś z kurczaka
jabłko
gruszka
banan
5 suszonych śliwek
łyżka natki pietruszki
cebula
2 łyżki oleju
sól, pieprz
(...)