Zrodlo - informacje o książce

Tajemnice kościelnych kuchni - Pikantne epizody i smakowite przepisy..

Andrzej Czarnocki

spis treści:

Przedmowa
Księżowskie smaki i klasztorne dania
Z pielgrzymką po świątyniach i kuchniach
Z szefa kuchni na kardynała
Mus z tuńczyka u klasztornej myszki
Chleb mnichów
Dary wotywne dla klasztornego kucharza
Ser klasztorny, piwo klasztorne, wódka klasztorna
C + M + B albo niebiańskie zioła w Bożym ogrodzie
Pan napełnia sieci swoich wiernych
Złe stare czasy
O sobie
Drzewo poznania
Przemijające uciechy Wiecznego Miasta
Co łączy Piotra Apostoła z kurtyzaną Imperia i św. Błażejem
Tajni kucharze papiescy
O polskim papieżu i francuskiej rewolucjonistce
Ziarno kakaowe w Państwie Kościelnym
"Melancholikom odradzam"
Czar, urok i atmosfera
Biesiady w Rzymie i innych świętych miejscach
Kardynałowie na diecie
Śmierć w jatce rzeźniczej
Arrivederci, Roma!

strona redakcyjna

wstęp (lub początek wstępu)

fragment tekstu

notka

Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /chicago/linki2.php on line 44



Powrót