Tajemnice kościelnych kuchni - Pikantne epizody i smakowite przepisy..
Andrzej Czarnocki
spis treści:
Przedmowa Księżowskie smaki i klasztorne dania Z pielgrzymką po świątyniach i kuchniach Z szefa kuchni na kardynała Mus z tuńczyka u klasztornej myszki Chleb mnichów Dary wotywne dla klasztornego kucharza Ser klasztorny, piwo klasztorne, wódka klasztorna C + M + B albo niebiańskie zioła w Bożym ogrodzie Pan napełnia sieci swoich wiernych Złe stare czasy O sobie Drzewo poznania Przemijające uciechy Wiecznego Miasta Co łączy Piotra Apostoła z kurtyzaną Imperia i św. Błażejem Tajni kucharze papiescy O polskim papieżu i francuskiej rewolucjonistce Ziarno kakaowe w Państwie Kościelnym "Melancholikom odradzam" Czar, urok i atmosfera Biesiady w Rzymie i innych świętych miejscach Kardynałowie na diecie Śmierć w jatce rzeźniczej Arrivederci, Roma!