Zrodlo - informacje o książce

Surówki warzywno-owocowe i owocowe

Ewa Aszkiewicz

wstęp:


Od autorki

Dobra kuchnia to nie tylko smak i estetyka podawanych potraw, to przede wszystkim - ZDROWIE!
By zachowana została równowaga w dostarczaniu organizmowi potrzebnych produktów, nie należy zapominać o naturalnych witaminach, składnikach mineralnych i pierwiastków mikrośladowych. Tepotrzeby organizmu zaspakajają w pełni surowe warzywa i owoce, podane w formie tak bardzo modnych i lansowanych surówek. !
W domach, gdzie bardzo zwraca się uwagę na zdrowie, zgrabną sylwetkę i długie życie, podaje się dwa, trzy razy dziennie - zawsze świeżo przygotowane kompozycje z warzyw i owoców.
Surówka spełnia ważną rolę w kuchni - możemy ją podać jako samodzielne danie, jako przystawkę, zakąskę, a także jako dodatek do dań solidniejszych mięsnych i rybnych.
Niepowtarzalny smak surówek uzyskamy, łącząc warzywa z owocami, bakaliami, ziołami, sosami.
Mam nadzieję, że wśród przepisów znajdziecie państwo takie, które przypadną do gustu i na stałe zagoszczą na Waszych stołach.

Życzę smacznego Ewa Aszkiewicz

fragment tekstu

spis treści (lub początek spisu treści)

Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /chicago/linki2.php on line 44



Powrót