Zrodlo - informacje o książce

Ciasta Siostry Leonilli

Krystyna Kaźmierczak (red.)

fragment tekstu:

(...)
Keks z makiem lI
Składniki:
200 g mąki
4 jajka
150 g cukru
100 g tłuszczu (masło, margaryna)
2 łyżeczki proszku dopieczenia
cukier waniliowy
l szklanka maku
bakalie: rodzynki, orzechy
skórka pomarańczowa
Wykonanie:
Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia. Utrzeć tłuszcz z cukrem dodając żółtka i cukier waniliowy. Ubić pianę z białek. Do utartych żółtek dodać bakalie, następnie na przemian mak, mąkę i pianę, starannie mieszając. Wylać do wysmarowanej i wysypanej tartą bułką formy (można wyłożyć pergaminem) i piec 45 min.
(...)

strona redakcyjna

wstęp (lub początek wstępu)

spis treści (lub początek spisu treści)

notka

Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /chicago/linki2.php on line 44



Powrót